Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingongryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Luktar underbart...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Blanda samman soja och kalvfond. Häll det över köttet och rör om.
  2. Ansa svampen och dela den i ev mindre bitar. Ansa purjon och strimla den. Fräs svamp, purjo och morötter i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
  3. Fräs köttet med sin marinad under omrörning, ett par minuter på ganska hög värme. Lägg över det i en gryta.
  4. Blanda samman grädden med lingonsylt, salt, peppar och ingefära. Rör ner det i grytan. Låt ellt puttra under lock ca: 20 minuter. Rör ut mjölet med vatten och red av grytan. Smaka av.
  5. Fräs baconet knaprigt. låt det rinna av på hushållspapper. Strö det över grytan, strö över lite hackad persilja ovanpå. Bjud grytan tillsammans med kokt ris eller pasta och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.