- Serverar: 12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabbt och gott
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 g.
Smörj och mjöla en rund bakform ca 26 cm/diameter.
Smält matfettet till kakan.
Blanda samma alla torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt mjölk, ägg och matfett och rör snabbt samman
till en slät smet.
Bre ut smeten jämnt i bakformen.
- Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt havregryn, socker och kanel.
Rör ihop till en smulig massa.
Strö toppingen jämnt ovanpå kaksmeten.
Strö sedan över lingonen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Publicerat den
11 september 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Margit! Den här kakan ska jag testa framöver. Har ju så mycket lingon. Kommer tillbaks :)
Nu har jag baket din kaka den var god. Snabbt att bara röra ihop.