Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonhastkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g. Smörj och mjöla en rund bakform ca 26 cm/diameter. Smält matfettet till kakan. Blanda samma alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och matfett och rör snabbt samman till en slät smet. Bre ut smeten jämnt i bakformen.
  2. Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt havregryn, socker och kanel. Rör ihop till en smulig massa. Strö toppingen jämnt ovanpå kaksmeten. Strö sedan över lingonen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer (2)

  • kekke46 11 september 2011

    Hej Margit! Den här kakan ska jag testa framöver. Har ju så mycket lingon. Kommer tillbaks :)

  • kekke46 12 september 2011

    Nu har jag baket din kaka den var god. Snabbt att bara röra ihop.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.