Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Den mjuka kakan blir extra saftig av lingonsylt och den vaniljdoftande glaseringen som breds ut över toppen. Garnering med hela osötade lingon gör sitt för att ge syrlig saftighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och sylt.
  3. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor.
  4. Häll smeten i en smord bröad form, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna. Rör ihop kesella, vanilj och honung och bred över kakan. Garnera med frysta lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.