Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkaka

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En favorit som jag gärna gör nu när frysen ska rensas inför den nya bärsäsongen. Den går lika bra att göra på lingon som på rödavinbär. Med mjukrörd vaniljglass till blir den supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till degen i matberdaren. Platta ut degen i en pajform med låg kant. Grädda i ugn 200 gr i ca 20 min.
  2. Sänk värmen i ugnen till 175 gr.
  3. Lägg bären ovan på pajskalet. Blanda socker och maizena och strö blandningen på bären. Grädda detta i ca 15 min.
  4. Låt svalna något och servera med mjukrörd vaniljglass.
  5. Gott som efterrätt eller till eftermiddags kaffet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.