Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkaka

 
Skriv ut

Det här är en favoritkaka som bakas framförallt till jul. Alla som smakat har älskat den. Görs i långpanna så det blir många goda kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till kakan och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt tillsätt de torra ingredienserna och rör sist i smöret. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna, jämna till och bred försiktigt på sylten. Grädda ca 30 minuter i 175 grader.
  2. Värm alla ingredienserna till glasyren tills smöret är smält. Bred den över kakan, låt svalna och skär sedan i rutor/trekanter. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.