Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkaka i långpanna

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Lingonkaka med strössel av havregryn, hasselnötter, ljust muscovadosocker och vaniljsocker.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200 C Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tryck ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd rektangulär bakform, 20 x 30 cm. Bred lingonsylten över kakdegen. Mixa havregryn, hasselnötter, muscovadosocker, vaniljsocker och smör till smulor i matberedaren med kniven monterad. Strö strösslet över lingonsylten. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kisax 24 februari 2009

    Jag undrar om det saknas något i receptet? Till exempel mjölk? Bottnen blev som cement, väldigt märklig konsistens..

  • natlin 3 april 2012

    Mina blev kanongoda inte alls hårda, min sambo gillade dom också :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.