Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga kakor som får sin speciella smak av lingonsylten och farinsockret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Häll i mjölken och låt degspadet bli ljummet (37 grader).
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på litet av degspadet och rör ut jästen. Häll i farinsocker, lingonsylt, salt och resten av degspadet.
  3. Tillsätt rågsikten, rågmjölet och litet av vetemjölet. Arbeta degen jämn, smidig och blank. Låt den jäsa till dubbel storlek.
  4. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta in ytterligare vetemjöl om så behövs. Dela degen i 4 delar. Platta eller kavla ut dem till 1 1/2 - 2 cm tjocka kakor. Picka dem med gaffel. Låt dem jäsa på plåt.
  5. Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme 8 - 10 minuter. Pensla dem med vatten och låt dem svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.