Saftiga kakor som får sin speciella smak av lingonsylten och farinsockret.
Instruktioner
- Smält matfettet. Häll i mjölken och låt degspadet bli ljummet (37 grader).
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll på litet av degspadet och rör ut jästen. Häll i farinsocker, lingonsylt, salt och resten av degspadet.
- Tillsätt rågsikten, rågmjölet och litet av vetemjölet. Arbeta degen jämn, smidig och blank. Låt den jäsa till dubbel storlek.
- Ta upp degen på bakbordet. Arbeta in ytterligare vetemjöl om så behövs. Dela degen i 4 delar. Platta eller kavla ut dem till 1 1/2 - 2 cm tjocka kakor. Picka dem med gaffel. Låt dem jäsa på plåt.
- Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme 8 - 10 minuter. Pensla dem med vatten och låt dem svalna under duk.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar