Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Snabbakade och goda småkakor med frisk smak av lingon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och kanel. Finfördela smöret i mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla ut varje del till en rulle, cirka 2 cm i diameter. Lägg rullarna på bakplåtspapper eller smord plåt. Tryck till längderna längs mitten med fingret. Lägg litet sylt i fördjupningen.
  2. Grädda längderna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr. Bred ut ett tunt lager glasyr på längderna. Skär dem på snedden i cirka 3 cm breda bitar medan de ännu är varma.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lunchdax 6 januari 2011

    Bakade dessa till julen, de blev väldigt goda och passade mycket bra! Kombinationen kanel, lingonsylt (som inte smakar lingon efter ugnen) och lite glasyr är perfekt!

  • matmamma2 21 april 2012

    Jättegoda!! ...och väldigt lätta att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.