Knytena blir lika goda med blåbär, hallon, äpplemos eller björnbär det är bara att prova sej fram till sin favorit.
Vill du inte ha lättströ tag vanligt socker.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela det med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa.
- Vispa upp ägget och blanda halva med mjölken. Tillsätt det till den gryniga massan och forma till en deg.
- Kavla ut degen på mjölat bord till en platta och sporra ut 6-8 rutor, 8 x 8 cm stora.
- Rör lingonen med sötningsmedlet en kort stund och fördela en klick av moset på varje degruta. Vik hörnen mot mitten och tryck till.
- Placera knytena på plåt och pensla med resten av ägget.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt knytena svalna på galler. De kan frysas.
Publicerat den
20 juli 2008
Skriv kommentar