Fruktigt sega och goda kolor blir perfekta små presenter inslagna i cellofan eller smörgåspapper.
Instruktioner
- Klä en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm, invändigt med bakplåtspapper.
- Låt lingonen tina och mixa dem med mixerstav eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull.
- Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120°, kontrollera med termometer eller häll lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en liten kula är kolan färdig. Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.
- Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.
Publicerat den
18 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda, sega kolar med mycket smak! Jag använde kulprov, annars hade det brännt för mig.(slutade mäta vid 118)