Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Fruktigt sega och goda kolor blir perfekta små presenter inslagna i cellofan eller smörgåspapper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm, invändigt med bakplåtspapper.
  2. Låt lingonen tina och mixa dem med mixerstav eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull.
  3. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120°, kontrollera med termometer eller häll lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en liten kula är kolan färdig. Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.
  4. Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 22 december 2012

    Jättegoda, sega kolar med mycket smak! Jag använde kulprov, annars hade det brännt för mig.(slutade mäta vid 118)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.