Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonlimpa

 
Skriv ut

Gott bröd med lingonsylt. Blir två limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Ljumma vatten och honung och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Blanda i övriga ingredienser (spar lite vetemjöl till utbakningen) och arbeta degen smidig. Lägg degen i två smorda, avlånga formar (ca 1 1/2 liter) och låt limporna jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  2. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Linda in bröden i bakdukar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.