Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonmaräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Perfekt dessert efter en måltid vilket är baserad på vilt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa först äggvitorna till hårt skum i en bunke och därefter grädden i en annan bunke till hårt skum.
  2. Vispa äggulorna och socker poröst i en bunke. Blanda lingonsylt och ev. gin med äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden samt de vispade äggvitorna.
  3. Häll en tredjedel av smeten i en avlång sockerkaksform, lägg i marängerna och täck med resten av smeten.
  4. Frys blandningen minst tre timmar. Spola formen med lite varmt vatten. Stjälp upp den och garnera med maränger (och grädde med frusna osockrade lingon).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.