Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonmatbröd

 
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Mycket gott matbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt farinsocker, lingonsylten, salt, rågsikt, rågmjöl och lite av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Tillsätt mera vetemjöl tills degen känns smidig. Låt jäsa i 40 minuter under duk. Arbeta därefter degen smidig på bakbordet. Delas i 6 lika stora delar. Plattas ut till runda kakor, cirka 1½ cm tjocka. Lägg brödkakorna på bakpappersklädda plåtar och nagga dem. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter, 200 grader, eller tills de fått färg och är torra. Penslas med vatten när de tagits ut ur ugnen. Går utmärkt att frysa dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.