Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpäron

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Päron med julkryddor som kanel och kryddnejlikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop bär, vatten och socker med kanel och kryddnejlikor till en sylt.
  2. Skala och lägg päronen i citronvatten. Ta upp päronen efter en stund och lägg ner dem i kryddvattnen. Låt sakta koka i 15-20 minuter tills päronen är lite mjuka. Rör försiktigt ibland så att inte lingonen bränner fast i botten.
  3. Ta upp päronen och lägg dem i väl rengjorda heta burkar. Peta ner kanelstänger och nejlikor lite här och var.
  4. Sila bort lingonen och häll den heta lagen över päronen. Förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.