Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpäron med vaniljgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vita, vackert rundade päron mot en spegel av röd lingonsås och ett lätt moln av vaniljgrädde. Färger som harmoniserar och smaker i samklang - en utsökt dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vaniljgrädden. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Slitsa upp vaniljstången och skrapa ur de små svarta kornen. Lägg dem i äggsmeten och rör om.
  2. Vispa grädden tjock och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp allt i en skål och låt den stå kallt i minst 10 timmar.
  3. Koka upp lingensylt, vatten, kanelstång och nejlikor i en kastrull. Kastrullen bör vara lagom stor för de 4 päronen. Koka lingonsåsen i ca 5 minuter.
  4. Skala päronen och skrapa skaften rena. Ställ päronen i kastrullen och koka dem mjuka men absolut inte mosiga.
  5. Servera päronen med sin lingonsås på assietter med vaniljgrädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.