Vita, vackert rundade päron mot en spegel av röd lingonsås och ett lätt moln av vaniljgrädde. Färger som harmoniserar och smaker i samklang - en utsökt dessert.
Instruktioner
- Börja med vaniljgrädden. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Slitsa upp vaniljstången och skrapa ur de små svarta kornen. Lägg dem i äggsmeten och rör om.
- Vispa grädden tjock och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp allt i en skål och låt den stå kallt i minst 10 timmar.
- Koka upp lingensylt, vatten, kanelstång och nejlikor i en kastrull. Kastrullen bör vara lagom stor för de 4 päronen. Koka lingonsåsen i ca 5 minuter.
- Skala päronen och skrapa skaften rena. Ställ päronen i kastrullen och koka dem mjuka men absolut inte mosiga.
- Servera päronen med sin lingonsås på assietter med vaniljgrädde till.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar