Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpaj med kardemummagrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äggvita i botten på pajskalen gör att de håller tätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka snabbt ihop smör, mjöl, florsocker och äggula i degen i matberedare. Spara äggvitan till pensling.
  2. Tryck ut degen i 10 aluminiumformar, ca 7 cm i diameter. Obs! Inte för tunt i botten. Ställ kallt på plåt i minst 30 minuter.
  3. Pensla pajskalen med äggvita. Grädda dem mitt i ugnen 17-18 minuter tills skalen fått fin färg. Låt dem kallna i formarna.
  4. Låt gelatinbladen ligga 5 minuter i kallt vatten. Skölj apelsinen i varmt vatten och riv av det gula skalet med ett zestjärn.
  5. Hetta upp lingonsaft, citronsaft och socker tills sockret löser sig.
  6. Smält gelatinbladen i den varma lingonsaften. Låt kallna.
  7. Fördela lingonen i pajskalen och fyll på med lingonsaft. Toppa med lite apelsinskal. Ställ pajerna kallt minst 6 timmar.
  8. Vispa grädden med kardemumma och socker. Servera den till pajerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.