Äggvita i botten på pajskalen gör att de håller tätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka snabbt ihop smör, mjöl, florsocker och äggula i degen i matberedare. Spara äggvitan till pensling.
- Tryck ut degen i 10 aluminiumformar, ca 7 cm i diameter. Obs! Inte för tunt i botten. Ställ kallt på plåt i minst 30 minuter.
- Pensla pajskalen med äggvita. Grädda dem mitt i ugnen 17-18 minuter tills skalen fått fin färg. Låt dem kallna i formarna.
- Låt gelatinbladen ligga 5 minuter i kallt vatten. Skölj apelsinen i varmt vatten och riv av det gula skalet med ett zestjärn.
- Hetta upp lingonsaft, citronsaft och socker tills sockret löser sig.
- Smält gelatinbladen i den varma lingonsaften. Låt kallna.
- Fördela lingonen i pajskalen och fyll på med lingonsaft. Toppa med lite apelsinskal. Ställ pajerna kallt minst 6 timmar.
- Vispa grädden med kardemumma och socker. Servera den till pajerna.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar