Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpaj med kola - och chokladsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den perfekta efterrätten som vi fått mycket positiva reaktioner på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vetemjöl, pekannötter och socker i skålen till en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt smör, äggula och vatten, kör tills det bildas en degboll.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Går bra med vanlig form också. ca 28 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 30 minuter. Nagga pajbotten med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Ugn: 225 grader
  3. Blanda farinsocker, sirap och grädde i en kastrull. Koka på medelvärme utan lock under omrörning, 10 - 15 minuter, tills du får en mjuk kolasmet. Gör kulprovet!
  4. Ta kastrullen från plattan och tillsätt choklad, vaniljsocker och smör. Rör tills smeten blir jämn.
  5. Bred ut lite mer än hälften av lingonen i pajskalet och häll kolasåsen över. Fördela resten av lingon ovanpå. Låt pajen stå kallt till serveringen. Snöa över lite florsocker. Kulprovet: Häll en droppe smet i en kopp med kallt vatten. Kan du ta upp och rulla en mjuk kula, då är smeten perfekt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • FarmorMaya 6 november 2009

    Har redigerat receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.