Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpaj med kolakräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Är egentligen inte så förtjust i lingon, men denna paj är underbar! Balansen mellan det sura i lingonen och det söta i kolakrämen är perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och socker med smöret i en matberedare till en smulig smet. Tillsätt mjölken och kör lite till. Platta ut degen i en form och förgrädda pajskalet i ca. 10 minuter. Blanda grädde, råsocker, sirap, vaniljsocker och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och småkoka i ca. 20 minuter tills det tjocknar lite. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Häll i det utrörda potatismjölet och låt kolakrämen få ett hastigt uppkok. Sätt kastrullen i diskhon med iskallt vatten och låt krämen svalna. Kyl därefter i kylskåp tills den tjocknat. Bred ut krämen i pajskalet och toppa med lingon. Servera genast!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 5 september 2010

    Nej, det här var bara jobbigt sött, trots lingon. Inte stelnade kolan heller - den flöt runt på pajdegen. Men min 4-åring älskade den ... tur det, så den gick åt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.