Pannacotta toppad med lingongelé och lingon.
Instruktioner
- Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, socker, lingon, vaniljstänger och vaniljfrön.
Låt sjuda på svag värme i 15 minuter så att vaniljsmaken kommer fram.
Ta upp vaniljstängerna.
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Ta upp och krama ur gelantinbladen och låt dem smälta i grädden.
Häll upp i glas och låt stå kallt i 4 timmar.
- Lingongelé: Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Värm 1 dl lingondricka och lägg i avrunna och urkramade gelantinblad.
Rör tills gelantinet smält.
Häll i resten av lingondrickan.
- Skeda försiktigt lingongelén ovanpå pannacottan och låt stå kallt i 1 timme att stelna.
Garnera med lingon vid servering.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
29 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar