Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpannacotta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pannacotta toppad med lingongelé och lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, lingon, vaniljstänger och vaniljfrön. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter så att vaniljsmaken kommer fram. Ta upp vaniljstängerna.
  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och krama ur gelantinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp i glas och låt stå kallt i 4 timmar.
  3. Lingongelé: Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl lingondricka och lägg i avrunna och urkramade gelantinblad. Rör tills gelantinet smält. Häll i resten av lingondrickan.
  4. Skeda försiktigt lingongelén ovanpå pannacottan och låt stå kallt i 1 timme att stelna. Garnera med lingon vid servering.
  5. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.