Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpannacotta med kanelsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk pannacotta med lingon och kanelsmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kanelstänger och socker.
  3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen, under omrörning, till strax före kokpunkten. Ta upp kanel- och vaniljstänger.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning. Rör ner lingonsylten. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Stjälp upp pannacottan på en desserttallrik och garnera med passerad lingonsylt (passera sylten genom en finmaskig sil, späd eventuellt med några droppar vatten) och några tinade lingon.
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.