En frisk pannacotta med lingon och kanelsmak
Instruktioner
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Häll grädden i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt kanelstänger och socker.
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg ner den och vaniljfröna i grädden.
Värm gräddblandningen, under omrörning, till strax före kokpunkten.
Ta upp kanel- och vaniljstänger.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning.
Rör ner lingonsylten.
Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl.
Täck över och låt stå kallt i minst 3 timmar.
- Stjälp upp pannacottan på en desserttallrik och garnera med passerad lingonsylt (passera sylten genom en finmaskig sil, späd eventuellt med några droppar vatten) och några tinade lingon.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
8 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar