Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonparfait med kyld ingefärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läskande dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta och skrapa ut det svarta innehållet i vaniljstången. Blanda med äggulor och florsocker som sedan vispas kraftigt över mycket låg värme. Smeten ska bli fluffig och drygt fingervarm ca 50 grader.
  2. Ta kastrullen från värmen men fortsätt vispa tills tempen sjunkit till ca 20 grader. Ett kallt vattenbad gör att det går snabbt.
  3. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med lingonen. Klä en kakform eller liknande med plastfilm. Häll i smeten och frys in. Blanda grädde, smör, strösocker och sirap i en kastrull, värm under upprörning så att allt smälter samman. Tillsätt vaniljsocker och mald ingefära. Kyl såsen innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.