Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonparfait med smulig pepparkaksbotten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En underbart god och julig parfait.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en ½ dl lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll ner smeten. Ställ formen i frysen ca 1 timme.
  2. Mixa pepparkakor och smör. Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 timmar. Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat. Garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.