Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpraliner

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Försvinnande goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop lingon och strösocker i en kastrull 4-5 minuter. Passera genom en trådsil. Låt svalna. Hacka 200 g choklad grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt choklad och smör. Rör varsamt till en jämn smet.
  2. Rör i lingonkompotten. Ställ tryffeln i kylen minst 1 timme och sedan i frysen 15 minuter. Forma runda små kulor med händerna. Ställ kallt.
  3. Smält 200 g mörk choklad i vattenbad och doppa tryfflarna hastigt i chokladen med en tandpetare. Ställ kallt itll servering

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.