Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonsylt för vuxna - lingon med chili – LCHF

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lingonsylt med en helt annan smak än den traditionella sylten och vida överlägsen allt som säljs industritillverkat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa lingonen, även om de köpts rensade. Leta särskilt efter nedbrutna lingon och små sniglar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Lägg lingon och lök tillsammans med socker och sockerersättning i en rostfri gryta och låt den sakta värmas upp. Koka mycket sakta i en knapp timme. Dra av från spisen och sätt till Red Hot chilisås till "angenäm styrka och smak". Det ska bli så starkt att sylten gör skäl för namnet Vuxenlingon.
  4. Låt sylten svalna och packa den i mindre lådor för infrysning – sylten klarar sig inte över +6°C, utan jäser. Jag har den i frysen och tar upp en fp i taget och har i +1°C-kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Forellen 17 oktober 2012

    Godaste lingonsylten NÅGONSIN!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.