Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonsylt mald

 
Skriv ut

Min favorit variant av lingonsylt. Endast lingon och socker. Man får en jämn sylt, bra när man bakar kakor. Lite socker så jag brukar frysa den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj de rensade bären. Mal bären. Jag använder köttkvarnen. Koka de mosade bären 5-10 min. Varning för vulkanutbrott, rör i grytan under tiden.
  2. Dra grytan åt sidan tillsätt sockret låt det smälta ned och rör om. Fyll på väl rengjorda burkar ej ända upp till kanten då man ska frysa den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.