Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingontårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Len och läcker lingonlycka med fina chokladdekorationer! Tårtan kräver inte ugn. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält blockchokladen på svag värme i mikro eller i vattenbad på spisen. Häll i liten plastpåse och knyt igen. Klipp ett litet hål i ett av påsens hörn och gör dekorativa mönster (svampar, stjärnor, hjärtan eller rundlar) på ett bakplåtspapper. Låt svalna i kylen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda försiktigt ner gräddfilen i den lättvispade grädden. Blanda även i de rårörda lingonen. Blanda samman allt och häll i en form med löstagbar botten. Täck med plastfolie. Låt stå i frysen i minst 1½ timme.
  3. Dekorera tårtan med kiwiskivor, färska lingon och chokladfigurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.