En mycket god tårta, som gör succé!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skålla och skala mandeln. Kör den tillsammans med sockret i matberedare eller mixer tills den är finhackad. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned mandeln. Rör försiktigt tills allt är blandat.
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Ta bottnen ur formen och låt den svalna. Klä formen med plastfilm och lägg tillbaka bottnen i formen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker pösigt. Finfördela sylten i matberedare eller mixer. Tillsätt den och yoghurten i äggvispet. Krama ur och smält gelatinet på svag värme eller i mikron och låt det svalna.
- Vispa grädden. Tillsätt det avsvalnade gelatinet i lingonblandningen under vispning. Vänd till sist ned grädden. Låt blandningen börja tjockna litet i kylskåp innan du häller den på mandelbottnen. Låt stelna i kylskåp, gärna till nästa dag.
- Lossa plastfilmen försiktigt runt kanterna. Lägg upp den på tårtfat och dra försiktigt bort filmen samtidigt som du lyfter tårtan litet med en stekspade.
- Mixa lingonen med socker eller mixa sylten. Bred över tårtan och garnera med hela bär, lingon eller blåbär.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken upplevelse. Absolut en ny favorit