Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lins- och morotssoppa med knapriga brödkrutonger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna vintersoppa värmer dig gott i mörkret. Röda linser är snabbkokta och perfekt att ha i soppor. Du kan även använda färdigkokta linser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, morötter, lök och ingefära. Hacka löken och ingefäran. Skär potatis och morötter i bitar.
  2. Hetta upp smör och olja och stek löken. Lägg i potatis och morötter tillsammans med ingefäran.
  3. Häll på vatten, grönsaksbuljongtärning och den koncentrerade apelsinjuicen och lägg i linserna. Låt koka ca 20 minuter tills potatis och morötter är mjuka.
  4. Skär brödet i tärningar och stek dem i smör. Kör soppan i matberedaren tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med klippt kryddkrasse, lite rivet apelsinskal och brödkrutonger.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frele1 23 januari 2015

    Låter väldigt gott, och intressant med apelsinjuice! Ska absolut testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.