Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lins och spenatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vegetarisk paj, grymt god. Se ursprungsrecept (dubbel sats)i långpanna på: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=678374

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 2 msk vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. 3. Tryck ut degen i en pajform (ca 20 x 40 cm). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15–30 minuter. 4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyll med linser och spenat enligt nedan.
  2. LINSER & SPENAT 1. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Hacka inlagda soltorkade tomater. 2. Fräs lök, vitlök och bladspenat i olja 3–4 minuter. Ta av från värmen. 3. Blanda i röda linser och tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar. 4. Fyll pajskalet med spenat- och linsröran. Häll på äggstanningen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kaskadfurstinnan 13 juni 2010

    Jag äter mycket linser, men har aldrig provat i paj förut, det var mycket gott tillsammans med spenat och fetaost och pajen var dessutom ganska enkel att göra. Den kommer nog att bli en av de vegetariska paj favoriterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.