Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linser från Sri Lanka

 
Skriv ut

Ett recept som jag har fått från en bekant som kommer från Sri Lanka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en medelstor gryta. Lägg i lök och stek på medelstarkvärme i 10 min, eller tills löken är mörkt guldbrun. Lyft ur hälften av löken och spara till garneringen.
  2. Tillsätt chili, torkade räkor och gurkmeja och stek i två minuter. Rör ner linser,curryblad,kokosmjölk,buljong,kanelstång och citrongräs. Koka upp, skruva därefter ner värmen och sjud utan lock i 45 minuter. Lyft ur kanelstången och citrongräset och garnera med löken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.