Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsgryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En riktigt fab linsgryta som egentligen innehåller mest kikärter och är plättlätt att laga! När jag gör den så räcker det som vanligt till ett helt kompani och ett par lunchlådor. Men jag antar att det i alla fall räcker till någonstans mellan 4 och 6 hungriga personer. Receptet varierar såklart alltid efter vad som finns i skafferiet och lite beroende på om man orkar stå och blötlägga eller om man köper canned. burkat och klart. jag räknar typ efter burkar här ...det är nästan lättast så...förutom de gröna linserna som blir absolut allra godast om man kokar själv - det behövs ingen blötläggning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förkoka de gröna linserna. Koktiden brukar vara runt 10 minuter, men om du är smart så kokar du dem bara i 7-8, så får de tillagas den sista tiden i grytan.
  2. Hacka löken och vitlöken. Fräs i olivolja tills löken är mjuk. Lägg i kikärterna och fräs en stund. Krydda med spiskummin och chilipeppar. Häll i de krossade tomaterna och eventuellt lite vatten så att konsistensen inte blir för trög Lägg i linserna. Låt grytan puttra en stund på medeltemperatur och smaka av med salt, spiskummin och tomatpuré. Vill du lyxa till det lite extra så föreslår jag att du rör i en matsked crème fraîche precis innan servering.
  3. Äta till? Man kan givetvis äta grytan som den är. Gott till är en klick matlagningsyoghurt [eller créme fraîche - my god! min största last]och en bit bröd. Vill man ha det hela lite matigare kan man med fördel koka lite jasminris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.