Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jätttegod linsgryta med lågt GI. Om du befinner dig i fas 1 hoppa då över potatisen. Jag brukar ibland blanda i lite tonfisk, det blir jättegott. Jag brukar tillsätta mera vatten då det "kokar" in.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka och fräs löken mjuk i oljan. Strö på paprikapulver. Tillsätt vatten, sköljda linser, buljong och tomater. Koka sakta 15 min. Tillsätt skalad potaiis, skuren i bitar. Låt grytan koka 12-15 min. Smaka av med tomatpuré och örtsalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • safir74 14 oktober 2008

    Äsch då...glömde att skriva i en vilöksklyfta. Finns ej i orginal receptet men det blir godare om man låter en hackad vitlöksklyfta fräsa tillsammans med löken. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.