Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsgryta med kryddiga korvar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Starkt & Gott! Välj en kryddig korv med mycket kött i, t.ex kolbász eller chorizo. Har du bråttom så välj röda linser istället för gröna, de har kortare koktid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll gröna linser, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 30 minuter, 10 minuter om det är röda linser.
  2. Hacka under tiden löken fint och skär paprikan i bitar.
  3. Fräs grönsakerna i oljan och låt det hela bli lite mjukt. Tillsätt tomater och kryddor och låt det puttra på svag värme.
  4. Skär korvarna i slantar och lägg dem i grönsaksröran. Blanda med linserna när de är färdigkokta. Tillsätt eventuellt mer kryddor, som tabasco eller cayennepeppar för hetare smak.
  5. Servera med sallad, t.ex morotssallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • henrikjohansson00 17 januari 2010

    Hej! Nu har vi bestämt våran matsedel, blir en testvecka med bara nya maträtter. Så tänkte att jag skickar de recepten till dig. Förutom de som jag nu skickar till din mail, så ska vi oxå laga 2 rätter ur senaste buffé tidningen, hoppas du har den kvar. Det är Bacon inlindad laxfilé med blomkålsstomp och Krovomelett med spenat. Kram Emma

  • pluggomala 22 februari 2010

    Denna testade vi för ett tag sedan, den var suveränt god! Vi kommer definitivt laga den igen.

  • StudentEllen 10 november 2011

    Mycket gott o enkelt att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.