En vegovariant av Shepherd´s pie för dig som gillar engelsk husmanskost.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin och skär moroten i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja. Tillsätt passerade tomater, vatten, fond, lagerblad och timjan. Koka sakta utan lock tills det mesta av vätskan kokat in, ca 15 minuter. Skölj linserna i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda ner linser, pesto och senap i tomatsåsen. Koka ytterligare ca 5 minuter. Smak av med salt och peppar.
- Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i smöret i små klickar, den varma mjölken, äggulor och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll linsröran i en smord ugnsform. Bred eller spritsa potatismoset över. Gratinera i ugnen till moset har fin färg, ca 15 minuter.
Publicerat den
30 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar