Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linspaj med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegovariant av Shepherd´s pie för dig som gillar engelsk husmanskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin och skär moroten i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja. Tillsätt passerade tomater, vatten, fond, lagerblad och timjan. Koka sakta utan lock tills det mesta av vätskan kokat in, ca 15 minuter. Skölj linserna i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda ner linser, pesto och senap i tomatsåsen. Koka ytterligare ca 5 minuter. Smak av med salt och peppar.
  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i smöret i små klickar, den varma mjölken, äggulor och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Häll linsröran i en smord ugnsform. Bred eller spritsa potatismoset över. Gratinera i ugnen till moset har fin färg, ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.