Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linspudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett väldigt otippat recept ... En vegofierad blodpudding. En riktig barndomsklassiker i vegetarisk tappning. Riktigt gott och läckert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och mjöla en brödform, 1½ liter.
  2. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Häll ner de kokta gröna linserna och mixa alltihop till en hyfsat slät puré. Skrapa ner i en skål och blanda ner rödbetsjuice, öl eller buljong och sojasås.
  3. Vispa sedan ner rågmjölet. Hacka den gula löken och äpplet fint. Vänd ner tillsammans med mejram, ingefära, kryddpeppar, nejlika, salt och vitpeppar.
  4. Häll ner smeten i den förberedda formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Skiva linspuddingen i skivor och stek gyllenbruna i lite rapsolja.
  5. Servera linspuddingen med knaperstekt rökt tofu, lingonsylt och eventuellt vitkål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.