Ett väldigt otippat recept ... En vegofierad blodpudding. En riktig barndomsklassiker i vegetarisk tappning. Riktigt gott och läckert!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och mjöla en brödform, 1½ liter.
- Mixa valnötterna fint i en matberedare. Häll ner de kokta gröna linserna och mixa alltihop till en hyfsat slät puré. Skrapa ner i en skål och blanda ner rödbetsjuice, öl eller buljong och sojasås.
- Vispa sedan ner rågmjölet. Hacka den gula löken och äpplet fint. Vänd ner tillsammans med mejram, ingefära, kryddpeppar, nejlika, salt och vitpeppar.
- Häll ner smeten i den förberedda formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Skiva linspuddingen i skivor och stek gyllenbruna i lite rapsolja.
- Servera linspuddingen med knaperstekt rökt tofu, lingonsylt och eventuellt vitkål.
Publicerat den
26 augusti 2016
Skriv kommentar