Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssallad panzanella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör krispiga krutonger av gårdagensbröd. De små svarta belugalinserna behåller "tugget" när de kokas utan att koka sönder. 392 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna brödet. Blanda det med 2 tsk olja på en plåt. Rosta gyllene mitt i ugnen ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Koka linserna med buljongtärningen i vattnet 25 minuter. Häll av och skölj snabbt. Skölj och skär tomaterna i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka sardellfiléerna grovt.
  4. Blanda tomat, lök, sardeller, kapris, pressad vitlök, avrunnen paprika, 2 msk olja, vinäger, salt och peppar. Vänd i krutonger, linser och rucola. Smaka av med mer salt. Servera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.