Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppa med både gröna och röda linser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta. Skölj och rensa ev. de gröna linserna och tillsätt dem i grytan tillsammans med buljongen och tomaterna. Låt puttra under lock ca. 25 min.
  2. Skölj och strimla sellerin, lägg den i grytan och tillsätt kryddorna (pröva dig fram om du använder färsk chili!) och de sköljda röda linserna. Låt puttra ytterligare 10 min.
  3. Servera med ett gott bröd och kanske turkisk yoghurt eller creme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.