Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa med kokos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gott sätt att äta nyttigt. Utan kött och mejeriprodukter.

Ingredienser

Instruktioner

1 Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skiva rödlöken tunt, strimla purjolöken och hacka vitlöken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. 2 Fräs all lök, morötter, chili och ingefära i olja några minuter utan att det tar färg. 3 Blanda i limeblad, kryddor och späd med kokosmjölk och buljong. Koka upp, lägg i linserna och koka tills de är mjuka, 8–10 minuter. 4 Smaka av med fisksås och lime. Blanda i koriander eller thaibasilika vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annisnumberone 6 augusti 2010

    roligt att någon som heter vegankristin har fisksås i sin vegetariska rätt ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.