Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa med morot

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig soppa med lite sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och finhacka den. Fräs i kastrull i oljan tills den blivit mjuk. Riv moroten under tiden.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, tomater, riven morot och paprikapulvret.
  3. Koka tills linserna är klara. De ska vara mjuka och det tar ca 10 minuter. Häll i de franska örterna (Provençale står det på asken), salta och peppra efter smak.
  4. Mixa hela soppan så att den blir slät. Smaka av och lägg eventuellt till mer av någon av kryddorna.
  5. Servera gärna med lite avocado som gästerna får lägga i soppan själva.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Merja0905 1 november 2009

    En fantastiskt god soppa som jag bjöd på som förrätt. Gästerna var mycket nöjda. Använde krossade tomater med chili i vilket gav extra sting. (Av märket Mutti). Absolut den godaste linssopan jag ätit!

  • fogden128 4 januari 2014

    Fantastiskt god soppa. jag har gjort den två dagar i rad nu, mums! måste bara varna lite känsligare personer att den kan bli ganska stark, jag valde att skippa starka kryddor andra gången jag gjorde den och den blev kalasgod ändå!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.