Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa med rotselleri

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här soppan är krämig och god när det är ruskigt väder ute. Mycket enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök fint och skär små tärningar av rotsellerin. Hetta upp oljan och fräs lök och selleri. När det har fått lite färg häller du i de röda linserna och fräser de så de blir något blanka.
  2. Häll på vatten, lägg i buljongtärningen och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det småkoka i c:a 10-15 min. När du ser att allt kokat samman och blivit mjukt mixar du soppan slät och spär ut den med lite vatten efter smak. Beroende på hur krämig du vill ha den. Salta och peppra.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • skilla 22 februari 2008

    Det här receptet brukar jag själv göra. Det är superbra vardagsmat, billigt, snabbt och gott! Jag brukar dock ha en morot istället för rotselleri. Men det går säkert lika bra med selleri ; -)

  • krtek 13 april 2008

    Maken och jag var stormförtjusta, barnen ville inte att vi skulle göra det någon fler gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.