Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liptauerost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddstark färskost med ungerska traditioner. I ungern görs osten på fårmjölk, men här gör man den på keso och crème fraiche smaksatt med kummin, lök och slutligen det mest ungerska av allt - paprika!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman keso, smör och crème fraiche till en smidig massa.
  2. Skala löken och hacka den riktigt fint. Lägg den i ostblandningen.
  3. Krydda med paprikapulver, kummin, salt och persilja och rör om ordentligt.
  4. Täck över skålen med en tallrik eller plastfolie och låt osten stå kallt i cirka två timmar. Osten kan gärna stå längre eftersom den då mognar och tar till sig kryddornas smak mer. Den håller sig i kylskåp 4-5 dagar. Osten kan även serveras som dip till chips eller råa grönsaker. Annars är den god på kex, knäckebröd eller vanligt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bettan1969 10 oktober 2010

    Jag gjorde denna härliga ostkräm men jag tillsatte fetaost också, det är nämligen så jag lärt mig från min mor och det blev topengott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.