Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Supergod fläskfilégratäng. Mina barns favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva fileén, stek skivorna några minuter i smör, salta och peppra och lägg dem i en ugnsform. Skär baconen i bitar och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper och strö dem sedan över köttet. Låt svampen rinna av och fräs den en stund i smör. Salta och peppra och strö den i formen Skär sparrisen i bitar och lägg i formen. Blanda grädden med chilisåsen till önskad styrka och klicka över. Täck med ostskivor och grädda i ugnen tills ytan får fin färg, ca 20 minuter Kokt potatis och sallad är gott till.
  2. Tips! Använd gärna färska champinjoner istället för burksvamp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Ja vad ska man skriva, kan det bli bättre? NEJ. Kan jag ge mer än 5 poäng. Jag borde, ha ha. Men det går inte.

  • Bowmore 28 juli 2011

    Hej. Bestämde mig för att laga mat till frugan idag, så jag bad henne välja något hon ville ha och hon valde då detta receptet. Sagt o gjort, jag satte igång. Serverade iof ris till och använde kantareller. Vi både tyckte mycket om resultatet, så ett stort tack för detta. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.