Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lite mer än en varm smörgås.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här lilla varmrätten går fint att förbereda och passar därför särskilt bra när man vill ha det bekvämt och lätt i sommarhushållet. Det ser också litet festligt ut att arrangera "smörgåsen" så här. De varma grönsakerna kan förstås varieras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 250°
  2. Halvera brödskivorna och bred dem med smör eller margarin och lite senap.
  3. Lägg ihop brödet, varvat med skinkskivor till en längd på smort gratängfat.
  4. Strö lite smulad rosmarin i skarvarna och täck hela längden med ostskivor.
  5. Kryssa tomaterna, salta och peppra och lägg en klick smör eller margarin i krysset. Placera tomaterna vid sidan om smörgåslängden.
  6. Sätt in fatet i ugnen och gratinera i ca 10 min.
  7. Värm under tiden sparrisen eller bönorna och lägg upp dem på fatet till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.