Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liten matig sallad med räk-och-ost-sticks

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Trevlig förrätt eller lättare sommarrätt. Med de två olika dipp såserna bjuder du med denna rätt på en fräsch variation och om du lägger till ett glas bubbel får du full pott:-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen, häll av kokvattnet och låt potatisen svalna. Skölj, kärna ur och fintärna tomaten och gurkan. Fintärna även avokadon och de kokta potatisarna.
  2. Rör ihop alla ingredienserna väl för citronmajonnäsen i en skål. Rör även ihop alla ingredienserna väl för senaps-sojasåsen i en annan skål.
  3. Rör ut vetemjölet väl med vatten. Detta används sedan som klister för vårrulle-degen.
  4. Fintärna osten. Grovhacka räkorna med en kniv och krydda med ett par droppar sojasås. Lägg ca 35 g hackade räkor och osttärningarna i en smal linje mitt på degplattorna. Vik in degändarna, rulla ihop till en smal rulle och klistra fast skarvarna med mjölvattnet.
  5. Hetta upp olja i en panna till ca 170 °C och fritera räk-sticksen riktigt knapriga. Späd ut en liten del av citronmajonnäsen med mjölk till en dressing och blanda med ingredienserna för salladen.
  6. Lägg upp salladen och två räk-och-ost-sticks på en tallrik och arrangera de båda såserna (citronmajonnäs och senaps-sojasåsen) vackert på tallriken. Dekorera med koriandern.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.