Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lizas energibröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett riktigt gott och nyttigt bröd som jag tyvärr inte har de exakta proportionerna till, på fröer, mjöl och russin.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke el. matberedare och häll över lite av mjölken och rör tills det lösts upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt salt, yoghurt, rågsikt, vetekli, russin, frön och nötter. Rör ihop och arbeta in det mesta av vetemjölet tills degen är smidig och släpper bunken. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk i bunken. Sätt ugnen på ca 230 grader. Knåda sedan degen lite och rulla till små bullar eller avlånga portions-bröd. Lägg upp på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpafrön och linfrön. Grädda ca 10 min tills bröden fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Molgan 17 februari 2009

    Ett gott och saftigt bröd med mycket smak. Tack för ditt recept. Mvh Molgan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.