- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God och krämig brownie som kan avnjutas en mysig hemmakväll.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Olja en 20 cm stor, låg, fyrkantig kakform lätt och lägg bakplåtspapper i den.
Lägg smör och choklad i en tjockbottnad kastrull, tillsätt strösocker, farinsocker och baksirap värm på låg värme under omrörning till en slät blandning. Dra bort kastrullen från plattan och låt den svalna.
Vispa ihop äggen och vispa sedan ihop dem med chokladsmeten.
Skikta mjöl, kakao och bakpulver i en skål och vänd försiktigt ned blandningen i ägg och chokladsmeten.
Blanda i apelsinskal och ev marshmallows.
Skeda över kaksmeten i formen och grädda i varm ugn i 25 minuter eller tills kakans yta är frasig och kakan börjar släppa från kanten. Inuti skall kakan vara ganska tung och mjuk.
Låt kakan ligga kvar i formen tills den är helt kall.
- Värm den ev innan servering.
Publicerat den
12 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här såg ju riktigt gott ut!!!! Vilka smarriga recept du har lagt upp :)