- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Vår favoritefterrätt! Det är lite svårt att få till den perfekt kladdig, men den är väldigt god ändå.
Instruktioner
- Om man vill förbereda desserten går det bra att kyla bakelserna innan gräddning. Öka då gräddningstiden 5 minuter.
- Välj din favorit: mörk-, mjölk- eller vit choklad att lägga i. Själv använder jag Valhronas vita choklad, det blir jättefint!
- Variera rårörda bär efter säsong.
- Smöra sex små koppar/ugnsformar. Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält resterande smör och choklad i ett vattenbad.
Rör försiktigt ner det i äggblandningen. Blanda kakao, mjöl och bakpulver.. Sikta ner i chokladsmeten. Rör om och häll ner i formarna. Lägg en chokladbit i varje form och grädda ca sju minuter. Låt stå fem minuter innan servering.
Servera med hallonröran och glass.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar