Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen chokladbakelse med hallon och vaniljglass

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vår favoritefterrätt! Det är lite svårt att få till den perfekt kladdig, men den är väldigt god ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om man vill förbereda desserten går det bra att kyla bakelserna innan gräddning. Öka då gräddningstiden 5 minuter.
  2. Välj din favorit: mörk-, mjölk- eller vit choklad att lägga i. Själv använder jag Valhronas vita choklad, det blir jättefint!
  3. Variera rårörda bär efter säsong.
  4. Smöra sex små koppar/ugnsformar. Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält resterande smör och choklad i ett vattenbad. Rör försiktigt ner det i äggblandningen. Blanda kakao, mjöl och bakpulver.. Sikta ner i chokladsmeten. Rör om och häll ner i formarna. Lägg en chokladbit i varje form och grädda ca sju minuter. Låt stå fem minuter innan servering. Servera med hallonröran och glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.