Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen chokladdessert med exotisk frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen (kakaohalten bör inte överstiga 75%). Smält den försiktigt med smöret på svag värme under omrörning.
  2. Vispa ägg, äggulor och socker. Rör ner chokladsmöret i äggvispet och häll upp i portionsformar eller kaffekoppar. Ställ svalt i minst 3 timmar eller över natten så att de stelnar.
  3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Skala och skär resterande frukter i centimeterstora bitar. Koka vatten och strösocker i en kastrull tills sockret har smält. Vänd ner frukten i sockerlagen. Låt kallna. Tillsätt myntan.
  4. Sätt ugnen på 175°. Grädda chokladdesserterna i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Servera direkt med fruktsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.