Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen chokladkaka med hallon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Choklad och hallon är en oslagbar kombination. Denna förföriska kaka gräddas medan gästerna väntar och serveras ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smöra 8 ugnsfasta små formar. Fördela hallonen i formarna, spara de finaste till garnering.
  3. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  4. Vispa ägg och socker lätt och rör bestämt ner äggvispet i den smälta chokladen. Rör blandningen till en jämn smet.
  5. Fyll formarna med smet nästan ända upp. Låt vila i kylen till gräddning.
  6. Grädda formarna i cirka 8-10 minuter. Chokladkakan skall precis lyfta men fortfarande vara rinnande i mitten. Garnera med hallon och pudra över lite florsocker. Servera genast.
  7. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.