Choklad och hallon är en oslagbar kombination.
Denna förföriska kaka gräddas medan gästerna väntar och serveras ljummen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Smöra 8 ugnsfasta små formar.
Fördela hallonen i formarna, spara de finaste till garnering.
- Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad.
- Vispa ägg och socker lätt och rör bestämt ner äggvispet i den smälta chokladen.
Rör blandningen till en jämn smet.
- Fyll formarna med smet nästan ända upp.
Låt vila i kylen till gräddning.
- Grädda formarna i cirka 8-10 minuter.
Chokladkakan skall precis lyfta men fortfarande vara rinnande i mitten.
Garnera med hallon och pudra över lite florsocker.
Servera genast.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar