Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen färskpotatis i curryremoulad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har nu provat denna underbart goda potatissallad till vårat fiskbord, perfekt till varmrökt lax och rekommenderas varmt. Jag gjorde den på gammal potatis och dillen hade jag glömt hemma i frysen men det smakade jättebra ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt svalna och skär den i skivor.
  2. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  3. Blanda majonnäsen med pickles, curry och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda den ljumna potatisen med remouladsåsen och servera med fisken.
  5. Garnera med dill och citron.
  6. Tips: Gör själva såsen några timmar innan den ska ätas och skär ner potatisen strax före serveringen. Såsen behöver få dra till sig alla smakerna. Jag tillsatt även lite socker i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.